gezonde voeding algemeen

Voeding algemeen

 

Hieronder zie je een aantal kreten over bepaalde voeding en dranken, het is op het moment nog niet heel veel informatie. Hier zullen we zeker meerdere onderwerpen over plaatsen. Dit is alvast een beetje algemene informatie.

Drinken

Water drinken is een heel belangrijk onderdeel van ons dagelijks leven. Het is de bedoeling dat je per dag minstens 2 liter water binnen krijgt. (hier gaan we met een ander artikel dieper op in)

Cafeïne

 

Veel koffie en daarbij het verbruik van cafeïne kan leiden tot een zeer slechte doorbloeding en heeft negatieve invloed op de lymfestroom, daardoor zal er sneller gifstoffen opbouwen in je lichaam. Bronnen van cafeïne zijn zoals je waarschijnlijk wel zal weten koffie, thee, cola en andere soorten frisdranken. Probeer je inname van cafeïne te beperken tot niet meer dan een of twee kopjes koffie of thee per dag

Suikers

Het verminderen van suiker zal een positieve invloed op je totale gewicht management hebben. Wat betekend dat het in je gewicht zal schelen als je alleen al je suiker toevoegingen beperkt. Veel verbruik van suikers kan vertraging van de circulatie in de bloedvaten en slagaders veroorzaken. Vermijd zoute en vette voedingsmiddelen, met andere woorden junkfood. Wees voorzichtig met de hoeveelheid vet, bijvoorbeeld gegrilde of gestoomd eten is altijd een betere keuze dan het eten van gefrituurd voedsel, snijd het overmatige vet van het vlees.

Neem veel verse groenten en fruit, minimaal 4 porties per dag.

Eet meer voedingsmiddelen die rijk zijn aan bosbessen, noten en soja. Voeg uien toe in je maaltijd – ui is geweldig om je van vocht te ontdoen. Het helpt water af te voeren van de huidcellen. Zorg ervoor dat je voedingsstoffen tot je neemt die genoeg aan vitamine B, C en E, essentiële vetzuren, glucosamine, calcium, jodium, vezels en kalium – bijvoorbeeld Avocado’s, Vette vis, Bananen, Zemelen en Haver en andere granen, Peren, Asperges, Broccoli en dergelijke zijn allemaal goede bronnen van voedsel.

Eiwitten

Eiwitten helpen je spieren te ontwikkelen en deze bij te houden als dit nodig is. Het ontwikkelen van spieren in combinatie met de (whey) eiwitten is wel enige training voor nodig, door oefeningen blijven je spieren in conditie, die je weer aanvult met de bouwstoffen. Dit kan ook zijn regelmatig een stevig wandeling maken, fietsen, of een vorm van fitness. Wei eiwit is een goede eiwit die snel in je lichaam zal worden opgenomen. Maar ook eiwitrijke witte vis, ei(niet het eigeel), kippenborst, kalkoenfile en tofu zijn zeer goede eiwitrijke voedingmiddelen.

Alcohol, Blijf zoveel mogelijk uit de buurt van alcohol

Vermijd het (te veel) drinken van alcohol als je af wil vallen. Alcohol is een gif dat vet in het bloed laat komen. De doorbloeding zal enigzins worden afgeremd en voegt extra belasting op de nieren en lever. De absorptie van bepaalde vet-verbranders zoals Calcium, vitamine C en zink kan worden verlaagd als er te veel alcohol wordt geconsumeerd. Dus altijd met mate.

Geraffineerd voedsel

Vermijd zoveel mogelijk voedsel dat zout of natrium, zoetstoffen en andere additieven bevatten. Verse voedingsmiddelen met zoveel mogelijk natuurlijke, biologische  ingrediënten zijn het beste om gezond te blijven en daarbij heb je een betere gewichtcontrole.

Verzadigd vetten

Voedingsmiddelen met verzadigde vetten in boter, vlees en andere vol vette zuivel dient te worden beperkt tot een minimum niveau in je dieet of eetpatroon.

Geraffineerde koolhydraten, Vermijd behandelde suikers zoveel mogelijk.
Probeer de gewone witte rijst, suiker en wit brood met bruine rijst te vervangen met volkorenbrood en bruine suikers. Te veel inname van deze koolhydraten soorten zal de hoeveelheid opgeslagen vet in je lichaam laten toenemen.

Gezond koken met het hele gezin!

Gezond en verantwoord eten is voor iedereen belangrijk en dat geldt zeker voor opgroeiende kinderen. FitChef Family, het derde deel in de FitChef-reeks, maakt goed eten toegankelijk voor de hele familie.

Gezond en verantwoorde recepten voor het gehele gezin

Aantrekkelijke lekkere en snel klaar gerechten

Lekker en gezond!