het ziekenhuisdieet

Het ziekenhuisdieet

Het populaire crashdieet het ziekenhuisdieet is populair onder veel mensen omdat het je snel af laat afvallen.

Maar is deze manier van afvallen wel een verstandige en gezonde keuze om af te vallen?

We zullen in het kort uiteenzetten hoe het ziekenhuisdieet gevolgd kan worden op resultaat te krijgen.

Het ziekenhuisdieet is ontstaan uit noodzakelijk ‘kwaad’ om patiënten af te laten voor een belangrijke ingreep of operatie in het ziekenhuis. Deze mensen kregen daarbij over het algemeen wel medische begeleiding, omdat ze niet veel mochten verzwakken voor de ingreep of operatie. Op zich werkt het ziekenhuisdieet op die manier het beste omdat er goede medische ondersteuning word gegeven.

Er zijn verschillende variaties van het dieet. Je hebt variaties dat alleen soepen worden gegeten, maar ook andere variaties. We gaan nu niet beschrijven welke variaties er zijn van het dieet, maar gaan wat meer beschrijven wat de bedoeling is van het dieet en wat het met je gezondheid kan doen.

Met het dieet kan al snel zo’n 5 kilo per week worden afgevallen. Het dieet kan onder de noemer crashdieten worden verdeeld omdat in korte tijd veel kilo’s afgevallen kunnen worden.

Het gaat als volg in zijn werk. Elke dag dat je het dieet volgt zal je inname van calorieën beperkt worden van wat normaal is tot een minimum van ongeveer 800 tot 1000 calorieën. Wat al snel 1000 tot 1500 minder is van de dagelijkse aanbevolen calorie-inname. Door dat je minder calorie-inname hebt wat betekent dat je ook minder essentiële voedingsstoffen binnen krijgt, zal je snel afvallen. Het nadeel van deze methode is dat je lichaam daardoor te weinig belangrijke voedingsstoffen binnen zal krijgen.

Je zal snel afvallen, dat is een feit. Vaak zijn de nadelen van het ziekenhuisdieet dat je jezelf zwakker gaat voelen, lusteloos, geen energie, snel grieperig en ga zo maar door.

Dit is niet waarvoor je een dieet wil volgen.

grafiek afslankbijbelJe wil graag afvallen maar we denken niet dat het ten koste moet gaan van je gezondheid. Door de lage inname van calorieën en daarbij de essentiële voedingsstoffen die je minder of niet binnen krijgt zal je roofbouw plegen op je eigen lichaam. Wat ook een feit is als je stopt met het dieet zal je helaas al snel weer terug naar je oude patroon van eten gaan en zal je misschien wel sneller aankomen dan dat je daarvoor deed. Dus er kleven nogal wat nadelen aan een crashdieet zoals het ziekenhuisdieet. Het beste is dat je een methode of dieet zoekt die geen extreme uitersten van je lichaam zal vragen.

Er is een goede ziekenhuisdieet vervanger die je (snel) kan laten afvallen als je de methode volgt. Het laat je stap voor stap zien hoe je gezond en verantwoord laat afvallen. Als je verstandig en gezond wil afvallen overweeg dan altijd welke manier het beste bij je past en is het goed te volgen voor je.

Een goede ziekenhuisdieet vervanger is het afslank receptenboek, deze geeft je duidelijke richtlijnen over hoe en wat je kunt eten. Zodat je al snel resultaat zal behalen met afvallen en dat is waar je het voor zou willen doen.

Gezond Afvallen…

Afvallen zonder het Jojo effect of honger ‘lijden’

Je gezond en energiek voelen

Veel overheerlijke recepten

Makkelijk vol te houden!