eiwitdieet - afvallenmettips

Een eiwitdieet of proteïnedieet om af te vallen?

af te vallen

Het Eiwitdieet om af te vallen werkt op zich voor heel veel mensen positief. Het eiwitdieet, eiwitrijkdieet of proteïnendieet ook wel genoemd is in veel verschillende vormen te vinden als dieet. Het dieet is een vrij makkelijk dieet die redelijk eenvoudig vol te houden is.

Hoe werkt het eiwittendieet of proteïnendieet?

Wat wel vermeld moet worden is dat het zeker wel werkt en hoe het werkt gaan we kort uitleggen.  We moeten er wel aan toevoegen dat dit dieet niet voor iedereen weggelegd, puur om de reden dat het meestal gebaseerd is op shakes, eiwitrijke repen en strikte adviezen die uit veel eiwitrijke voedingsstoffen bestaat.

Eiwitten zijn een van de belangrijkste bouwstoffen van ons lichaam. Daarom is eiwit ook een belangrijk bestanddeel van onze dagelijkse voeding. Naast de eiwitten zorgen koolhydraten en vetten voor energie. Eiwitten die we tot ons nemen in welke vorm dan ook worden afgebroken in de maag en darmen ‘omgezet’ tot aminozuren. Aminozuren zijn de bouwstenen voor het eiwit in lichaamscellen. Deze aminozuren zijn belangrijk zijn voor de opbouw van het zenuwstelsel, bloed, spieren, organen en botten. Er zijn aminozuren die het lichaam zelf kan aanmaken, maar andere essentiële aminozuren moeten via de voeding worden toegevoegd.

Vooral de dierlijke eiwitten, uit vlees, vis, eieren en zuivel worden als hoogwaardige eiwitten beschouwd, deze worden ook wel Wei-eiwitten genoemd. (whey eiwitten). Het eiwittendieet is gebaseerd op het eten van veel hoogwaardige eiwitten, of eiwitrijke producten. Weinig tot geen koolhydraten en vetten. Koolhydraten zitten vooral in graanproducten zoals pasta’s, brood, rijst, aardappelen en peulvruchten. Maar ook in verschillende fruitsoorten. Koolhydraten worden ook wel sachariden of suikers genoemd.

De Functie van de koolhydraten is het lichaam energie geven en als deze beperkt word door meer inname van eiwitten zal het lichaam de reserve koolhydraten aanspreken om te gaan ‘verbranden’. Het lichaamsvet zal dan dienen als energiebron en zal overgaan tot het verbranden van het lichaamsvet, waardoor je zal afvallen.

 

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

 

De omschakeling van een normaal dieet of eetpatroon naar een eiwitdieet zal tijdens de vetverbranding ketonen vrijkomen. De ketonen kunnen worden gemeten met een speciaal daarvoor bestemd staafje. Deze moet je in de urine houden en als het staafje verkleurd is het een teken dat het eiwitdieet/proteïnedieet effect heeft op je lichaam en zijn werk doet.

Als je te weinig eiwitten zou binnen krijgen ga je jezelf slap en krijg je een verminderde weerstand.  Een eiwitdieet ‘kuur’ van 1 tot 3 weken in combinatie met hoogstaande eiwit- of proteïnepreparaten zal een flink gewichtsverlies geven. 3 kilo in de week komt in de meeste gevallen voor. Door een ruime keuze aan shakes, repen, eiwitrijke snacks en andere eiwitrijke tussendoortjes is het dieet vrij makkelijk te volgen.

Ook zijn er kant en klare producten die je helpen het effectief te volgen. Het eiwitdieet is prima geschikt om mensen in een korte tijd 1-5 kilo laten af te vallen op een verantwoorde manier.

Het aantal voordelen van een eiwitdieet / proteïnedieet zijn:

  • Het is goed vol te houden zonder een hongergevoel.
  • Het relatief snel en makkelijk is om snel gewicht te verliezen.
  • Makkelijk te volgen vanwege de uitgebreide keuze kant en klare producten (zie supplementen)
  • Behoud van spiermassa en verlies van vetmassa (dat is juist wat de bedoeling is)
  • Snel gewichtsverlies
  • Gezonde uiterlijk, proteïne heeft een helende werking op de huid.

 

Zoals je kunt lezen is het relatief een makkelijk dieet die makkelijk te volgen is mits je je wel strikt houd aan de inname van de aanbevolen hoeveelheid eiwitten. Als je een eiwitdieet zou volgen is het wel raadzaam een vitamine supplement toe te voegen aan je dagelijkse eten. Dit omdat er in eiwitten nu eenmaal niet genoeg vitaminen zitten voor de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid.

Ben je van plan om een eiwitrijk dieet te volgen neem dan eens een kijkje bij misschien het een goed eiwitdieet die er op het moment is van Fitchef, dit dieet is aanrader als het gaat om eiwit diëten. Het geeft mensen goede resultaten die blijvend zijn, dit kun je terug vinden op de website.

 

Fitter worden en Gezond Afvallen

Zonder dat je inspiratie hebt in de keuken?

Dan is het Fitchef boek een aanrader om een evenwichtig eiwitrijke recepten snel te  kunnen bereiden die helpen bij vetverlies en spieropbouw.

Afvallen en toch lekker eten

Ook geschikt voor mensen die niet van sporten houden

Leer met Fitchef de juiste voedings verhoudingen

Fitchef - afvallenmettips.nl